De Dardennen ;-)

Zicht op Bouillon van aan Den Uitkijktoren

Ik ben geen landschappenkrak maar ik leer graag bij – graag feedback dus (deze vraag is vooràl gericht aan de Meester Der Landschappen 😉 Alvast merci!)

090317_2

Advertenties

4 thoughts on “De Dardennen ;-)

 1. Zoals jij de foto genomen hebt ligt de belichting heel moeilijk. De lucht is akelig wit en je lichtmeter geraakt daardoor de kluts kwijt. In dergelijk geval tracht ik de lucht uit het beeld te houden. Je zal dan ook merken dat het landschap daardoor veel sterker wordt en de toeschouwer zit er meteen midden in.

 2. In het dal is er uiteraard minder licht en lucht is snel overbelicht. De foto, in de compositie hierboven, kan niet beter getrokken worden denk ik. Postprocessing? gradient filter?

 3. Hier is de meester 😉 Bedankt voor ’t compliment!
  Bij landschapsfotografie is het een zaak om de oninteressante delen weg te laten.
  Dus weg met die fletse lucht!
  De foto wordt heel wat sterker met de Semois op de voorgrond, vervolgens de bekende burcht en een stukje van de stad en tenslotte heel de uitloper van de rotskam waarop de burcht gebouwd werd
  Het wordt daardoor nog steeds geen topper omdat het eenvoudigweg geen goede weersomstandigheden waren om prachtige landschapsbeelden te nemen. Kleurcontrasten zitten vooraan in het beeld goed, maar verderop is het heel wat minder (flets licht) Het landschap is in de winter wanneer er geen sneeuw of rijp ligt ook vrij saai.
  Heel wat meer mogelijkheden heb je in het voorjaar met frisgroene (kleine)bladeren waar het licht nog mooi doorheen schijnt en een niet al te hoge zonnestand (liefst van opzij) waardoor de contrasten nog niet zo hard zijn als in de zomer. En natuurlijk in het najaar met de herfstkleuren.
  Standpunt en compositie met de baan vind ik overigens heel goed gekozen.
  Gewoon een slechte dag uitgekozen om landschapsfoto’s te nemen. Je kan je dan beter beperken tot detailfotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s