Holgareeks_4: Klimoptweeluik

Ik heb héél weinig ervaring met twee- en meerluikjes. Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om in te schatten of beelden enerzijds niet té zeer op elkaar lijken of, in het andere geval, of ze nog wel iets hébben met elkaar – het moet tenslotte een  ‘reeksje’ blijfen, en niet een bijeenraapsel van foto’s. Begrijp je wat ik bedoel?

Daarom graag feedback op dit Holga-tweeluik. Alvast bedankt!

Advertenties

6 thoughts on “Holgareeks_4: Klimoptweeluik

 1. Ik vind ze goed bij elkaar gaan. De tegengestelde diagonalen werken goed. En dat er bij de rechtse net een huis komt piepen maakt ze ook net verschillend genoeg om goed samen te werken.

 2. Omdat jij steeds van de daken schreeuwt dat je eerlijke feedback wenst…
  Ik verwacht bij een tweeluik een verrassend aspect en dat kan van alles zijn. Een vervolgverhaal, een originele tegenstelling, een leuke samenhang, een grappige noot…
  Hier zie ik wel ergens een verband (en ook een tegenstelling), maar het boeit me niet. Ik zoek ook een reden, maar vind er geen.
  Mag ik hier nog binnen? 😉

  • lol. Ik wens niet liever dan dat jij nog binnen komt, Koen. Méér dan welkom! Ik wil idd eerlijke feedback. Dank u daarvoor! 🙂
   Ik denk dat ik uw punt snap. En ik ga er ook wel mee akkoord, hoor.
   ’t Is een beetje een constante in mijn pinhole- en holga-rommel, vrees ik: ik maak maar wat beelden en ik probeer de techniek scherp (letterlijk en figuurlijk) te krijgen, maar inhoudelijk vang ik er (te!) weinig mee aan. Heb dat hier op mijn blog nog al eens geschreven, denk ik. Ik zou er meer over moeten (willen!) “nadenken”, maar daar ontbreekt het mij dan weer wat aan creativiteit, vind ik.

   • Ik ken je niet persoonlijk genoeg om in deze gefundeerde feedback te geven, maar ik doe het even toch, maar dan wel in het algemeen.

    Ik ben het in wezen eens met Koen, maar in het algemeen lijkt het me niet zo te zijn dat je in zo’n geval perse meer moet “nadenken”. Je bent nu zoals je zelf zegt je techniek aan het bijstellen, en dat is heel goed op zich. Daarnaast is het gewoon belangrijk om in het dagdagelijkse met een open en fotografische blik naar de wereld te blijven kijken (een licht ironische blik help ook om combinaties en contrasten te zien), zodat je leert opmerken waar een goeie foto op je wacht. En gezien je technische bagage die je ondertussen vergaard hebt, is de kans groter dat je op dat moment die opportuniteit dan ook goed “plukt” met je camera.

    Ik (her)ken heel goed de frustratie van wel mooie foto’s te trekken, maar te voelen dat het inhoudelijk meer kan zijn. Die frustratie helpt je niet vooruit, en verengt je open blik. Net zoals je vertelt dat nadenken je creativiteit fnuikt. Mij helpt het altijd te beseffen dat ook bij grote fotografen slechts een miniem deel van de foto’s echt bijzonder is. Maar het zijn natuurlijk wel die foto’s die we te zien krijgen, en dat geeft een vervormd beeld. Ook zij hebben dat toevallige nodig voor hun bijzondere foto’s. Ze zijn alleen beter getraind om het snel te zien, en technisch juist op plaat vast te leggen. Ik denk dat je blog een heel goeie manier is om dit zelf ook verder te leren. En wij lezers leren passief mee! 😉

 3. Bij tweeluiken heb ik liever beelden die minder direct aan elkaar gerelateerd zijn.
  Er moet wel een link zijn maar ik zou niet twee keer hetzelfde (in dit geval de klimop) in beeld brengen. Slechts mijn mening natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s