Klinkt het niet…

Zoals u weet ben ik geen zwartwitfan, maar af en toe doe ik een poging om in zwartwit te denken en dus een beeld te maken met als expliciete bedoeling het in zwartwit om te zetten. Hier ziet u zulk een poging. Het kleurenbeeld vindt u hier (KLIK). Wat denkt u: kleur of zwartwit? Of vindt u er gewoon niks aan, tout court? 🙂

Advertenties

10 thoughts on “Klinkt het niet…

  • dag Lamp, uiteraard is dat iets persoonlijks en ik ben blij met je commentaar (anders zou ik er niet om vragen). Maar graag had ik nog willen weten waarom je de kleurenversie verkiest. Bedankt!

 1. Véél intenser bij z/w omzetting, en een goede zelfs.
  Maar volgens mij steeds een een smaak van eenvoud in dit lijnenspel.
  Je poging is geslaagd, alwaar ik me een beetje afvraag waar in dit beeld het te fotograferen onderwerp zich bevind.
  Maar goed, kan interessant zijn als de kijker wat zoekwerk of fantasie mag gebruiken.

  • Dag Kris,
   het ontbreken van een onderwerp is een vaak gehoorde kritiek. Ik neem hem ter harte. Ik vrees dat ik te vaak genoegen neem met enkel een lijnenspel of de aanwezige speling van het licht. Ik moet meer zoeken naar onderwerpen. Merci voor de feedback!
   S.

 2. Ik denk dat de ZW versie veel meer de essentie van het lijnenspel laat zien. In de kleurenversie wordt je afgeleid door een veelheid van kleur. Voor mij is de “klink” het centrale punt. De rest is bijzaak en speelt een rol in de vlakverdeling en het lijnenspel.
  ZW brengt een foto vaak terug tot zijn essentie: licht-vlakken-lijnen etc.

  • Dag Harry, je verwoordt mooi wat ik ook bedoelde en wilde tonen. Zoals reeds meermaals gezegd, ben ik geen zwartwitfan om de eenvoudige reden dat zwartwit vaak té gemakkelijk gebruikt wordt: een foto moet (m.i.) vormelijk zéér sterk zijn, wil hij in zwartwit béter uitkomen dan in kleur. In dit geval vond ik zelf dus ook de lijnen krachtig genoeg om op zichzelf te staan. Aan de andere kant is in dit beeld het terugkomend geel OOK leuk dus ben er zelf nog niet helemaal uit. Daarmede dat ik jullie mening vroeg. Anyway, oprecht bedankt voor je comment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s